Festes i tradicions

El calendari festiu de Jesús Pobre comença en Gener amb la cavalcada dels reis mags (5 de gener). En aquest mes també es celebra la festivitat en honor de Sant Antoni Abad en les que s’organitza el concurs anual de vins del terreny i la benedicció dels animals domèstics (17 de gener).

En maig-juny tenen lloc les festes patronals, en el que s’anomena la pasqua granada (50 dies després de pasqua). En aquestes festes es mesclen actes religiosos amb concerts i revetlles a l’aire lliure.

En agost tenim dues festes com són la festa de l’estiu en la que s’organitza una revetlla i un sopar que reuneix tot el poble (15 d’agost) i ja a finals de mes amb el raïm collit es fa la festa de l’escaldada. En aquesta festa es representa el treball d’escaldar el raïm amb un gran esmorzar abans de començar la feina.

Per tancar el calendari festiu de Jesús Pobre es fan en octubre les festes del Cabrerot. Aquestes festes al voltant del 9 d’octubre (dia dels valencians), estan relacionades amb l’últim raïm que ix en el cep anomenat cabrerot. Es sol fer una revetlla on es dóna de sopar coques amb cabrerot.

 


 

CAVALCADA DE REIS

Cavalcada dels tres reis d’orient el 5 de gener. Els tres reis participen en la calvalcada arribant a la plaça del poble, des d’on repartixen els regals als xiquets.


FESTA DEL VI DEL TERRENY

Fa més de deu anys que l’Associació de Veïns organitza durant un cap de setmana al voltant de Sant Antoni (17 de gener) una festa per a reivindicar la tradició d’elaborar vins a casa. Una tradició que ja es practicava fa més de 2500 anys al poblat iber de Benimaquia que dista tan sols 2 km del poble. Sessions tècniques sobre el cultiu del raïm i l’elaboració del vi, el concurs o la degustació pública són alguns dels actes que s’organitzen.


 

FESTES PATRONALS

Les festes patronals en honor a Jesús Pobre se celebren per la Pascua granà, es a dir cinquanta dies després de Pascua. En elles es mesclen actes tant religiosos com lúdics.

Entre els actes més destacats estan les “despertaes”, “bous al carrer”, focs artificials, sopars populars i revetles. 

FESTES DE L’ESTIU

Durant estos mesos tots els dissabtes per la nit en el poliesportiu hi ha cinema d’estiu, en el qual podem gaudir de veure pel-lícules amb la frescor de la nit, mentrestant els festers ens ofereixen menjar i begudes.

Des de la rehabilitació del riurau en 2009 es celebren unes festes durant el mes d’agost en les quals hi ha sopars, balls, teatres, i que acaben amb la trobada de la tomaca autòctona i la festa de l’escaldà.

Programació Festes d’Estiu (446 KB)

Durant estos mesos tots els dissabtes per la nit en el poliesportiu hi ha cinema d’estiu, en el qual podem gaudir de veure pel-lícules amb la frescor de la nit, mentrestant els festers ens ofereixen menjar i be

Dintre del estiu tambe es celebren festes en les que l asociació de veins col labora u organitza entre elles podem destacar:


TROBADA DE LA TOMACA

Actualitat 2013. Descarregar el Cartell en Pdf.

 

Gran iniciativa!

Article en blog

 


 

L’ESCALDA

L´EATIM de Jesús Pobre mitjançant acord de la Junta Veïnal celebrada el 4 d´octubre de 2012 acorda: Sol.licitar declaració ben cultural inmaterial ” L´Escaldà de la pansa en Jesús Pobre”.

descarrega el dossier l´escalda de la pansa en pdf tamany 14 Mb


 

FESTES D’AGOST EN HONOR DEL POETA BEN AL-LABBANA 2013

per obtindre mes informació podeu accedir a l associació de veïns seccio festes o apretar directament ací.


FESTES DEL CABREROT

Les festes del cabrerot es celebren al voltant del 9 d’octubre. El cabrerot és el raïm menut que es queda sense collir a la vinya després de la verema.

En estes festes podem disfrutar de sopar populars, paelles i revetles.

PROGRAMA DE FESTES 2012